Grondstewardess

De luchtvaart is een wereld apart. Kies je voor een baan in de luchtvaart dan kies je voor grensverleggend en dynamisch werk. Je hebt een representatieve functie, dus moet je er altijd netjes en verzorgd uitzien. Het is een afwisselende en verantwoordelijke baan waarbij je hard moet werken. Je krijgt te maken met wisselende diensten, dus ook nachtdiensten, en tijdsverschillen tussen diverse landen.

Wil je graag aan de slag als grondstewardess en dan heb je het diploma luchtvaartdienstverlening nodig op mbo-4 niveau. Om grondstewardess te worden zijn er diverse opleidingsinstituten waar je je kunt aanmelden. Een aantal voorbeelden zijn het Stewardesscollege, TIO en het ROC.

Grondstewardess

Er zijn talloze luchtvaartmaatschappijen en in Nederland zijn er een aantal luchthavens waar je aan het werk zou kunnen gaan; Schiphol, Rotterdam Airport en Luchthaven Eindhoven bijvoorbeeld. Heb je eenmaal je diploma op zak, dan moet je uit gaan zoeken voor welke luchtvaartmaatschappij en waar je graag zou willen werken. Omdat elke maatschappij zijn voor- en nadelen heeft, is het belangrijk om zoveel mogelijk over het bedrijf te weten te komen; welke mogelijkheden biedt het bedrijf je, wat voor soort collega’s krijg je en wat zijn de arbeidsvoorwaarden.

Dat zijn maar een paar voorbeelden van punten waarop je je kunt laten informeren voordat je aan het solliciteren slaat. Een groot bedrijf zoals het KLM heeft als voordeel dat er meer doorgroeimogelijkheden zijn, en goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Nadeel is dat het een grote, goed geoliede machine is, waardoor het minder persoonlijk is en je minder verantwoordelijkheden zult krijgen. Toen Kristel de overstap maakte van KLM naar TUI vond ze veel meer vrijheid en veel meer verantwoordelijkheid, iets waar ze erg blij mee was – maar dat is voor vele anderen misschien net minder aangenaam, natuurlijk.

Om grondstewardess te worden moet je dus eerst je opleiding zorgvuldig kiezen en die met goed gevolg afronden en vervolgens selecteer je ook zorgvuldig een geschikte werkgever. Kies een opleiding en werkgever die het beste bij je past en het meeste perspectief biedt. Zo ben je verzekerd van een glansrijke carrière als grondstewardess!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.