Stewardess Vacatures

Het beroep van stewardess, of cabin attendant, is sinds tijden zeer populair en voor velen een echte meisjesdroom. Niet vreemd, want het is een fantastisch beroep met afwisselend werk waarbij je veel van de wereld te zien krijgt! Die populariteit is echter ook de oorzaak dat er altijd veel kandidaten zijn voor vacatures. Reden temeer om je goed voor te bereiden als je gaat solliciteren.

Stewardess VacaturesStewardess Vacature aanbod

Er zijn momenteel niet zo heel veel stewardess vacatures, de KLM had zelfs een vacaturestop. De economische crisis dringt ook door tot de luchtvaartmaatschappijen. Maar, laat je daardoor niet ontmoedigen. Het is natuurlijk wel heel belangrijk om actief te zijn wat solliciteren betreft. Hou alle vacatures heel goed in de gaten zodat je meteen kunt solliciteren.

Zorg daarom dat je een goede c.v. klaar hebt liggen en eventueel een eerste opzet voor een sollicitatiebrief. De uiteindelijke brief zul je natuurlijk wel specifiek moeten schrijven voor desbetreffende functie. Het is van cruciaal belang dat je een goede brief schrijft; de eerste indruk….

Solicitatie kansen vergroten

Gelukkig kun je veel doen om je kansen te vergroten om door de strenge selectierondes te komen. Tijdens het sollicitatiegesprek moet je kunnen laten zien dat jij de juiste persoon bent voor de functie en dat je over de juiste competenties beschikt.

Om jezelf goed voor te bereiden, kun je jezelf de volgende vraag stellen; “waarom zou ik mijzelf aannemen voor deze functie”. Verplaats je in de selecteurs en kijk wat je sterke punten zijn. Voldoe je aan de eisen die gesteld worden, heb je nog andere kwaliteiten die van positieve invloed zijn voor de procedure en zien je sollicitatiebrief en c.v. er goed uit? Een goede voorbereiding is het halve werk! Wil je graag nog meer kans maken te worden geselecteerd, dan kun je ook een coachingsprogramma volgen speciaal voor de selectieprocedure van cabinepersoneel.

Als zelfstandige?

Het is zeker mogelijk om als zelfstandige aan het werk te gaan als stewardess. Hier komt natuurlijk wel wat bij kijken, maar zeker in private aviation zijn er heel wat bedrijven die graag werken met onderaannemers die kunnen factureren voor hun diensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.