Stewardess worden

Wil jij graag stewardess worden? Je bent niet de enige. Voor velen is het de gewenste droombaan! Het is een verantwoordelijke baan, waarbij je de wereld rondreist en interessante mensen ontmoet. Bovendien wordt het nog goed betaald ook!
Maar hoe kun je stewardess worden? Dat vertellen we je hieronder.

Stewardess worden; wat zijn de eisen?

Per luchtvaartmaatschappij zijn er kleine verschillen voor wat betreft de toelatingseisen. Maar over het algemeen heb je minimaal een HAVO of MBO4 diploma nodig. Daarnaast moet je beschikken over goede communicatieve vaardigheden, minstens het Nederlands en Engels goed beheersen en een representatief uiterlijk en een servicegerichte instelling hebben. Bovendien moet je, wil je stewardess worden, 21 jaar zijn.

Stewardess worden; solliciteren bij een vliegmaatschappij

air hostessWil je stewardess worden en je voldoet aan de eisen, dan kun je solliciteren bij een vliegmaatschappij. Als je aangenomen wordt, krijg je een interne opleiding. Deze opleiding verschilt per luchtvaartmaatschappij. Bij de KLM duurt de opleiding ongeveer een half jaar en rond je die af met een examen. Bij Transavia duurt de opleiding ongeveer 3 weken en word je daarna ingewerkt tijdens de lijnvluchten.

Bij Arkefly kun je je inschrijven voor de Arkefly Academy, die opgezet is in samenwerking met het ROC. Dit is een echte MBO4 opleiding en duur ongeveer 15 maanden. Tijdens je opleiding krijg je ook twee stageperioden om praktijkervaring op te doen. Voor deze opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een HAVO of MBO3 diploma.

vakantiedatabank

Stewardess worden; te jong?

Hoewel je bij Transavia ook aangenomen kunt worden vanaf je 18e, kun je er eigenlijk van uitgaan dat je 21 moet zijn. De concurrentie op de sollicitatiemarkt is zeer groot! Ben je jonger dan 21 en wil je graag stewardess worden, schrijf je dan in voor de MBO-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess of het Stewardesscollege (particulier), daarmee leg je een stevige basis voor je carrière en heb je een streepje voor als je gaat solliciteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.